HTML

Mesebolt Bábszínház

Honlap: www.meseboltbabszinhaz.hu Cím: H-9700 Szombathely, Ady tér 5. (MMIK - I. emelet) Tel.: +3694501728 Fax: +3694501729 E-mail: meseboltbabszinhaz@gmail.com mesebolt@enternet.hu info@meseboltbabszinhaz.hu Adószám: 15573492-2-18

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

A MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ BÉRLETEI | 2012. ősz

2012.09.05. 09:36 meseboltbabszinhaz

Az őszi bérleti sorozatunkkal folytatni kívánjuk a Mesebolt Bábszínház hagyományait, miszerint: sokszínű kínálattal szeretnénk segíteni, támogatni az oktató-nevelő munkát. Ennek érdekében az év végi pedagógustalálkozón elhangzott, s az év közben hozzánk érkező segítő szándékú véleményük alapján módosítottuk előzetes bérleti felhívásunkat. Ezekben megfogalmazódott az a vélemény, hogy minden évben találkozhassanak nézőink klasszikus mesék feldolgozásaival. Ez alapján választottuk ki A rút kiskacsa történetét. Korábban nagy sikerrel játszottuk az egész Európában elismert és kedvelt német szerző Paul Maar darabjait (Hoppláda, Tessék engem megmenteni!). Sikerült megszereznünk egy újabb művének (Felbukkan egy szombóc) előadási jogát, így a magyarországi ősbemutató Szombathelyen lehet.

Bátran állíthatjuk, ezekkel a cserékkel nem okozunk csalódást nézőinknek.

Fontosnak tartottuk azt is, hogy ne növeljük a családok amúgy is jelentős anyagi terheit. Ezért – bár költségeink növekedtek – nem  emelkedett a bérlet ára.

Lehetőségként felajánljuk, hogy bérletes nézőink csoportos látogatás esetén bérletszünetes előadásainkra kedvezményes belépőjeggyel juthatnak be.

a)      MESEBOLT BÉRLET - Őszi bérletvásárlás

Ha a tanév végéig nem éltek a bérletvásárlási lehetőséggel, úgy természetesen van mód nyár végi/őszi eleji jelentkezésre, ill. bérletvásárlásra is.

Ekkor a jelentkezési határidő: 2012. szeptember 14. péntek
Befizetési határidő: 2012. október 15. hétfő
A 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára változatlanul: 2500.- Ft

 

b)      EGYSZER VOLT BÉRLET – Őszi bérletvásárlás

Terveink között szerepel az utóbbi színházi évadok sikeres kistermi előadásainak életben tartása – mindez most már bérleti keretek között is. Kamaratermünkben hat előadásunkból választhat hármat a leendő bérletes csoport/osztály, tehát szabad kezet kap bérletének kialakításában.

Az előadások, melyekből az EGYSZER VOLT BÉRLET összeállítható:

Szász Ilona: A vitéz szabólegény
Paul Maar: Tessék engem megmenteni!
Hanna Januszewska: A gyáva kistigris
Baktüttyös - vasi mende-mondák
Paul Maar: Hoppláda
Kormos István: Az égigérő fa

A jelentkezési határidő: 2012. szeptember 14. péntek
Befizetési határidő: 2012. október 15. hétfő
A 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára: 2500.- Ft

Összegezve:
a)      Jelentkezés 2012. szeptember 14-ig + befizetés 2012. október 15-ig =        3 bábelőadás
b)      Jelentkezés 2012. szeptember 14-ig + befizetés 2012. október 15-ig =        3 bábelőadás

Pár szóban az új előadásainkról…

PAUL MAAR: FELBUKKAN EGY SZOMBÓC (r.: Kuthy Ágnes | bemutató: október 7. | színházterem)

Hát igen. Ez jellemző a szombócra! Felbukkan a semmiből, és fenekestül felforgat mindent. Most például egy bizonyos Zsebfeles úr életét. És tudjátok, mi a legérdekesebb? Hogy Zsebfeles ezt csöppet sem bánja, sőt! Mert élete – az a bizonyos régi, szombóctalan – annyira szürke és unalmas volt, hogy csak na. Annyira szürke és érdektelen, hogy maga sem vette észre. Legfőbb ideje volt, hogy arra járjon egy virgonc szombóc, és pompásan kiszínezze. Még mindig nem tudjátok, mi fán terem a szombóc? Sebaj. Azelőtt Zsebfeles sem tudta, mostanra mégis úgy a szívéhez nőtt, hogy… De elöljáróban legyen elég ennyi, ti sem szeretitek, ha a titkaitokat kifecsegik.

A RÚT KISKACSA (r.: Veres András | bemutató: november | kamaraterem)

Ha valami (vagy valaki) tetszik nekünk, ránézünk, és egyszeriben, - nem is tudjuk, miért -, jókedvünk lesz tőle, átmelegszik a szívünk, és úgy érezzük, még sokáig lenne jó így nézni, nézni.

Hősünkre senki nem néz szívesen.
Hősünkről nem is igen tudni, miféle szerzet.
Hősünknek sehol sincs maradása. 

Hősünk tehát vándorol.

Keresi a helyét.
Keresi a szépet. 
Keres valakit, aki őszinte örömmel tudna ránézni.

GALUSKA LÁSZLÓ PÁL: MADARAK VOLTUNK (r.: Kovács Géza | bemutató: december | színházterem/kamaraterem)

Szereplőink úton vannak, hazafelé tartó, de haza sosem érő úton. Találkoznak egy sosem lesz, valóságon túli, valóságon inneni pislákoló lámpású kereszteződésben. Mesék indulnak: az otthonról, az ünnepekről, a faluba érkező cirkuszról, ahová nagy kaland volt belesni a sátorponyva résén, a gonosz özvegyasszonyról, aki megpróbálta rásózni csúnya lányát a legmódosabb legényre, az asszonyról, aki befogta  az ördögöt szántani, s az öregemberről és a bátor csacsijáról.

A kiscsoportosokra is gondolunk…

Bábszínházunk szeptember 21-én mutatja be 4. pöttöm színházi előadását, Ti-Ti-Tá – játék a ritmussal címmel. Noha csecsemőszínházi előadásainkat elsősorban a bölcsődés korosztálynak játsszuk, azt tapasztaltuk, hogy a kiscsoportos óvodások is körében is népszerűek ezek az előadások, mesék.
Sok óvodának megoldhatatlan e korosztállyal a bábszínházba eljárni/eljutni. Viszont pöttöm színházi előadásaink egy óvodai csoportszobában is remekül eljátszhatók, hiszen nem igényelnek színházi körülményeket. A mesék hossza rendszerint 25 perc körüli, amit közös játék követ.

Pöttöm színházi előadásaink:
Kerekecske-gombocska
Irgünc-burgunc - esti hancúr-játék a Naőőal és a Holddal
A kíváncsi kiscsikó - játék a hangokkal, mozgással, ritmusokkal
Ti-Ti-Tá - játék a ritmussal


Szólj hozzá!

Mesebolti évadkezdés

2012.08.28. 15:21 meseboltbabszinhaz

Bár társulatunk nyáron is sok helyen vendégszerepelt az ország határain belül és kívül, így az elmúlt hónapok sem csak a pihenésről és a feltöltődésről szóltak, a nyár végi karneváli Csillagvitéz előadásunk után egy nappal  útjára  indíttottuk a 2012/2013-as évadot. Különleges ez az alkalom, hiszen ez az első olyan évad, melyet a társulat Szombathely Megyei Jogú Város intézményeként kezdhet el. Évadnyitó társulati ülésünket augusztus 27-én tartottuk melyen vendégünkként köszönthettük fenntartónk képviselőit: Lazáry Viktor alpolgármestert, Sági József bizottsági elnököt és Czenki Zsuzsa irodavezetőt.

Színészeink között új névvel is találkozhatnak nézőink: Kőmíves Csongort (aki a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színháztól érkezett) terveink szerint már az évadnyitó Fő téri rendezvényünkön megismerheti közönségünk is!

Az évad új csecsemőszínházi előadásunk próbáival kezdődik: TI-TI TÁ - hol lakik a zene? címmel. Ezt az előadást októbertől Szombathely bölcsődéiben játsszuk a legkisebbeknek. Az előadás rendezője bábszínházunk alapító-igazgatója H. Nagy Katalin, alkotótársa Rumi László.

3 előadásból álló féléves Mesebolt Bérletünk nyitó előadását Kuthy Ágnes rendezi Paul Maar Felbukkan egy szombóc c. meseregényéből. Az előadás tervezője Mátravölgyi Ákos, dramaturgja Upor László, írója Solt Róbert, zenéjét Teszárek Csaba szerezte.

Igazi klasszikussal folytatjuk bérletsorunkat: Veres András nyár végi felnőtteknek szóló utcaszínházi moralitásjátéka (Akárki) után A rút kiskacsát rendezi nálunk - immáron óvodásoknak, kisiskolásoknak. A darab tervezői Sipos Kati és Rumi Zsófi, írója Kolozsi Angéla.

A félévet Galuska László Pál: Madarak voltunk c. meséjével zárjuk, melyet Kovács Géza állít színpadra. Tervezője Boráros Szilárd.

Az évad második felében vendégrendezőként dolgozik nálunk Schneider Jankó a "Plázs - hurrá nyaralunk" c. előadással. Fige Attila a Színház- és Fimművészeti Egyetem végzős hallgatója egy Pinokkió-adaptációt állít színpadra, és az évad zárásaként szakrális játéksorozatunk befejező részéhez, a passiójátékhoz érkezünk, melynek rendezője Ondrej Spišák, a Nyitrai Bábszínház igazgatója.

Szeptember 16-án vasárnap délután tartjuk hagyományos HANG-TÉR-KÉP családi évadnyitónkat, melynek helyszíne ez alkalommal is Szombathely Fő tere. Műsoron lesz többek között A vitéz szabólegény, A kíváncsi kiscsikó, A három kismalac (a Ziránó Színház vendégjátéka), és a nap zárásaként felnőtteknek szóló utcaszínházi előadásunk, az Akárki - moralitásjáték.

Szeptember végén állandó alkotótársunk, Boráros Szilárd tervező munkáiból nyílik kiállítás Besztercebányán, melyen több előadásunk bábjai, kellékei is szereplnek (A legkisebb boszorkány, Suttogó Füzesek - cigány legenda, János vitéz (52), Csillagvitéz).

Szólj hozzá!

Címkék: akárki csillagvitéz moralitásjáték

Mesebolti nyár

2012.06.21. 09:31 meseboltbabszinhaz

Bábszínházunk idén nyáron nem csak gyerekközönségének kínál színházi programot, hanem felnőtt nézőinket is igyekszünk kiszolgálni.
Június 25-én a Kőszegi Várszínházban kerül bemutatásra AKÁRKI - MORALITÁSJÁTÉK c. utcaszínházi előadásunk. A Hoppláda, a János vitéz (52), és a Csillagvitéz után ez is a várszínházzal közös produkcióként lát napvilágot. Rendezője Veres András.
A bemutatót követően Erdélybe is elutazunk - a Man in Fest keretein belül július 13-án láthatja Kolozsvár felnőtt közönsége előadásunkat.
A nyár folyamán balatonparti Erzsébet táborok nyaraló gyerekseregének nyújt majd kikapcsolódást a Hoppláda c. bohócjátékunk: Balatonberényben és Csopakon kaptunk lehetőséget "bohóckodásra".
Július 29-én a városmajori Szabadtéri Színpadon a vasárnap reggeli matiné ugyancsak a Mesebolt Bábszínház előadása lesz: Sütő András Csillagvitéze több vidéki helyszín után újra Budapesten kerül színpadra, hogy a nyár zárásaként a Savaria Történelmi Karnevál vasárnapi gyermekprogramjait színesítse.

akarki blog.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: andrás veres bábszínház akárki mesebolt moralitásjáték

A magyar népmese napja

2011.09.28. 09:05 meseboltbabszinhaz

 A magyar népmese napján (szeptember 30.) színészeink is ellátogatnak a Napsugár Óvoda (Szombathely, Pázmány Péter körút 26/a.) csoportjaiba: a klasszikus meseolvasást zenei kísérettel és színészi pantomimjátékkal teszik színesebbé az ovisok számára.

Közreműködnek: Kovács Zsuzsanna, Takács Dániel, Dénes Emőke, Kovács Bálint.

Szólj hozzá!

Baktüttyös - premier!

2011.09.27. 13:40 meseboltbabszinhaz

Bemutató előadásra készül társulatunk, hiszen október másodikán rántjuk le a leplet Kovács Géza új rendezéséről, a Baktüttyösről.

A vasi mende-mondákból építkező játékunk írója Szász Ica, tervezője Biczó-Takács Lilla, a két játékos pedig Császár Erika és Szabó Tamás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasárnap 10 órától látható az előadás a Mesebolt kamaratermében (Szombathely, Ady tér 5., I. emelet). Jegyek rendeléséhez a 06-94-501-728-as telefonszámot hívhatjátok.

Az se búsuljon aki erről lemaradna, hiszen a tengernyi bérletes előadáson túl lesz még októberi Baktüttyös-matiné... :)

Szólj hozzá!

Baba-matiné a Csicsergő Bölcsiben

2011.09.26. 20:15 meseboltbabszinhaz

 A Csicsergő Bölcsődével karonöltve szombaton útjára indítottuk a havi egy alkalommal (valamelyik szombaton) jelentkező játékos délutánunkat, amivel természetesen a legapróbbakat (és szüleiket) szeretnénk közösen megszólítani. 

Legközelebb október 15-én (szombaton) találkozhatunk újra a Bem utca pöttyös bölcsijében. Akkor műsoron: Kerekecske-gombocska!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képen Irgünc-burgunc c. előadásunk egy pillanata:
Csaszi és Emő pillangózik a babák között :)

Szólj hozzá!

Repertoár-ajánló a youtube-on

2011.06.22. 12:48 meseboltbabszinhaz

Immáron elérhető aktuális repertoárunk videó-ajánlója. Katt és hátradől. :)

Szólj hozzá!

MŰSORVÁLTOZÁS!!!

2011.06.22. 12:44 meseboltbabszinhaz


A Mesebolt Bábszínház  - betegség miatt – Irgünc-burgunc című előadása helyett A kíváncsi kiscsikó című játékot adja elő június 25-én a  Csicsergő Bölcsődében zajló CSALÁDI JÁTSZÓHÁZ című rendezvényen .

Az ingyenes programra -  mely szombaton  15 órától 18 óráig tart Szombathelyen a Bem József u. 9-es szám alatt -  bölcsődés és óvodáskorú gyermekeket és szüleiket várják a szervezők, az Egyesített Bölcsődei Intézmény munkatársai.

Három órától a  A kíváncsi kiscsikó című előadást nézhetik meg az érdeklődők, majd Mogyorósi Andrea zenepedagógus vezetésével BABAMUZSIKA ill. Juhász Katalin gyógytornász vezetésével JÁTÉKOS TORNA  zajlik.

A program egész ideje alatt  KREATÍV KUCKÓ és sok-sok  JÁTÉK várja a gyerekeket és szüleiket. 

Szólj hozzá!

Szervezői találkozó

2011.05.25. 11:18 meseboltbabszinhaz


Sokéves hagyomány már, hogy az évad ill. a tanév végén találkozóra hívjuk a bérletes iskolák és óvodák szervezőit, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat, hogy meghallgassuk észrevételeiket, véleményüket a látott produkciókról s beszámoljunk nekik terveinkről.
Ebben az esztendőben június 17-én 10 órakor lesz a találkozó a bábszínház kamaratermében.
Úgy gondoltuk idén kibővítjük a meghívottak körét: bérleteseink mellett várjuk valamennyi érdeklődő vas megyei önkormányzat, iskola, óvoda, művelődési ház képviselőit is. Amennyiben felkeltettük vasi kollégáink figyelmét, úgy kérem részvételi szándékát e-mailen vagy telefonon legkésőbb 2011. június 14-ig (kedd) jelezze felénk. Ha elfoglaltságai miatt valaki nem tud eljönni, keressen minket telefonon vagy e-mail-ben, szívesen állunk rendelkezésére.
 

Szólj hozzá!

A Mesebolt Bábszínház 2011. őszi bérlete

2011.05.24. 08:38 meseboltbabszinhaz

2011. évi őszi bérletünkkel elsősorban hazai tájakra röpítjük nézőinket a képzelet szárnyán.
Szombathelyen 2011. május 10. után minden óvodásnak és kisiskolásnak eljuttatjuk játékos bérletajánlónkat, s akinek kedve úgy tartja és kivágja a kis papír paravánt, az akár megnyithatja saját bábszínházát is, melyben újra játszhatja Csillagvitéz kalandjait, legyőzheti kecskegidaként a gonosz farkast, s jó boszorkánnyá  változhat Furinka képében. Kalandra fel! Éljen a BÁBSZÍNHÁZ! 
 
FONTOS:
Őszi bérletünk is 3 előadásból áll. Tudjuk, hogy a tanévkezdés mindig komoly kiadásokkal terheli a szülőket, így idén lehetőséget adunk nyár eleji bérletvásárlásra.
Sőt! Aki 2011. június 15-ig megvásárolja bérletét, az a 3 bábelőadás mellett egy 4. meglepetés-produkciót is láthat.
A 3 előadást tartalmazó bérlet ára 2500.- Ft.
A játékos bérletajánlónk (mely minden ovisnak és kisiskolásnak jár) nem azonos a bérletszelvénnyel. Ez utóbbit a bábszínházi befizetéskor kapják kézhez a pedagógusok.
 
Leendő kiscsoportos óvodások és elsősök bérletvásárlása:
Nem szeretnénk ha a leendő kiscsoportosok lemaradnánk erről a lehetőségről. Ezért ha az óvodai csoportok 2011. június 15-ig megvásárolják a bérletet, a később csatlakozó kicsik is - akik szeptember elején fizetik be a bérlet árát - részesülnek a plusz előadásban. 
Leendő elsősök szülei bérletajánlónkat a májusi szülői értekezleten kapják kézhez. Nekik 2011. június 15-ig kell befizetni a bérlet árát.
 
Az előadásokról:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CSILLAGVITÉZ (iskolás bérlet)
Sütő András meséje csupa játék, csupa ragyogás, de a játék s a ragyogás is az emberi létezés kérdéseiről beszél a gyerekek számára átélhető, végigizgulható módon. A fantázia, a mesemotívumok végtelen gazdagsága élteti a bábjátékot. Szent Péter mellett az Ördög, a Halál, sőt az Isten is megjelenik a történetben, hogy hol megküzdjenek a főhőssel, Csillagvitézzel, hol segítsék őt. A vásári bábjáték hagyományai keverednek a népmesék csodás elemeivel és mesei igazságszolgáltatásával. A mesejáték ízes erdélyi nyelvezeten szólal meg, amelyben a régi meseízek és fordulatok maivá frissülnek. 
 
BAKTÜTTYÖS - vasi mende-mondák (óvodás és iskolás bérlet)
A mende-mondázás, a mesélés örökítette meg számunkra a parasztemberek szeretetét a táj iránt, ahol éltek. Kincset rejtő hegyek, tündér lakta források, csuda képességű garabonciások, megrontó boszorkányok elevenednek meg a vasi emberek meséiben. Bábjátékunk ezekből a történetekből mesél el néhányat.
 
NEM AKAROK TÖBBÉ BOSZORKÁNY LENNI! - a kecskeméti Tintaló Társulás vendégjátéka (óvodás bérlet)
Furinka a légynek sem tud ártani. Pedig Furinkától mindenki azt várja, hogy ártson: légynek, cicának, legénynek. Mert Furinka: boszorkány. Csakhogy Furinka nem akar boszorkány lenni. Aki nem akar boszorkány lenni, az nem varázsolhat magának uzsonnára zsíroskenyeret, következésképpen: dolgoznia kell. Furinka nem fél a munkától, bármit elvállal: takarít, levelet kézbesít, fest és mázol. Azaz takarítana, levelet kézbesítene, festene és mázolna, ha hűséges seprűje hűségével meg nem nehezítené Furinka életét...
 
A FARKAS ÉS A KECSKEGIDÁK (óvodás és iskolás bérlet)
Három gida egyedül marad otthon: kecskemamának dolgoznia kell. De a sötét erdőből előbukkan egy gonosz és éhes látogató, aki feltűnően érdeklődik a kecskegidák iránt, és nagyon szeretné, ha a kicsik beengednék.
Az idegen hatalmas, erős, és nagyon elszánt. Legyőzheti három kis testvér? Elég-e az ártatlanság, a furfang és az óvatosság, a düh és a pusztító farkasétvágy ellenében?
Régi mese, új feldolgozásban a Mesebolt Bábszínházban.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: bérlet 2011 ősz tintaló társulás csillagvitéz baktüttyös nem akarok többé boszorkány lenni a farkas és a kecskegidák

Tavaszi fesztiválsikereink

2011.05.24. 08:32 meseboltbabszinhaz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Mesebolt Bábszínház társulata sikeresen szerepelt a VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén, Budapesten.
A kétévente megrendezett színházi seregszemle a különböző műfajú, gyermekeknek szóló előadások legrangosabb hazai megmérettetése.
A szemletanács tagjai 79 előadást tekintettek meg, közülük 20 produkció került be a programba.  
A szakmai zsűri (amelynek tagja volt Ascher Tamás rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora; Fodor Tamás rendező, színész, tanár, a Stúdió K Színház vezetője;  Pályi János bábművész, rendező) a műfaj kimagasló produkciójának járó diplomával jutalmazta A LEGKISEBB BOSZORKÁNY  című előadást, mely elnyerte a FIDELIO különdíját is.
A szemle szervezője, a Marczibányi Téri Művelődési Központ az oktatási és közművelődési intézmények számára szerkesztett egy olyan kiadványt is, mely a szemlén szereplő előadásokon kívül tartalmazza azoknak az értékes, színvonalas produkcióknak a leírását is, amelyeket a szemletanács a benevezett előadások közül az ország közművelődési és oktatási intézményei számára meghívásra illetve megtekintésre ajánl. Ezek között szerepel a Mesebolt Bábszínház további 3 előadása is: Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi, Az égigérő fa, Hoppláda.
Egy másik fesztiválra is elutazhatott a társulat: május 13-án a SUTTOGÓ FÜZESEK című cigány legendát mutatták be Szlovákiában, Nyitrán a 13. „TALÁLKOZÁS" című Nemzetközi Színházi Fesztiválon, melyre Magyarországról csak a szombathelyi társulat kapott meghívást.

Szólj hozzá!

Címkék: a legkisebb boszorkány fesztivál; suttogó füzesek marczibányi tér; tündérszép ilona és árgyélus királyfi az égigérő fa hoppláda

Pár szóban a szombathelyi Mesebolt Bábszínházról

2011.05.24. 08:21 meseboltbabszinhaz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bábszínház jogelődje félhivatásos együttesként alakult meg 1989-ben, a szombathelyi Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban. H. Nagy Katalin alapító igazgató vezetésével 1995-ben vált hivatásos bábszínházzá, mely 1997-ben felvette a Mesebolt nevet.

A Mesebolt Bábszínház meghatározó szerepet tölt be a város és a megye kulturális életében. A társulat az elmúlt tizenöt évben jelentős szakmai- és közönségsikereket aratott, több rangos hazai és nemzetközi fesztiválon vett részt. Táncol a Hold című, Weöres Sándor műveiből készült előadását UNIMA diplomával jutalmazta a XII. Békéscsabai Nemzetközi Bábfesztivál zsűrije, Amália című produkciója pedig 2009-ben elnyerte az V. Gyermekszínházi Szemle fődíját, az ASSITEJ Magyar Központja által alapított Üveghegy-díjat és az Oktatási és Kulturális Minisztérium díját is.

A Mesebolt olyan bábszínházzá szeretne válni, amely képes formálni, alakítani környezetének arculatát, kulturális igényszintjét, amely feltámaszt és éltet, részt vesz otthonának hétköz- és ünnepnapjaiban és maga is képes ünnepeket teremteni. Tiszteli a hagyományokat, épít ezekre és egyben képes ezeket korszerű bábszínházi formában megmutatni. Egyszerre megőriz és megújít.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: bemutatkozás amália mesebolt assitej unima táncol a hold