HTML

Mesebolt Bábszínház

Honlap: www.meseboltbabszinhaz.hu Cím: H-9700 Szombathely, Ady tér 5. (MMIK - I. emelet) Tel.: +3694501728 Fax: +3694501729 E-mail: meseboltbabszinhaz@gmail.com mesebolt@enternet.hu info@meseboltbabszinhaz.hu Adószám: 15573492-2-18

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

A Mesebolt Bábszínház 2011. őszi bérlete

2011.05.24. 08:38 meseboltbabszinhaz

2011. évi őszi bérletünkkel elsősorban hazai tájakra röpítjük nézőinket a képzelet szárnyán.
Szombathelyen 2011. május 10. után minden óvodásnak és kisiskolásnak eljuttatjuk játékos bérletajánlónkat, s akinek kedve úgy tartja és kivágja a kis papír paravánt, az akár megnyithatja saját bábszínházát is, melyben újra játszhatja Csillagvitéz kalandjait, legyőzheti kecskegidaként a gonosz farkast, s jó boszorkánnyá  változhat Furinka képében. Kalandra fel! Éljen a BÁBSZÍNHÁZ! 
 
FONTOS:
Őszi bérletünk is 3 előadásból áll. Tudjuk, hogy a tanévkezdés mindig komoly kiadásokkal terheli a szülőket, így idén lehetőséget adunk nyár eleji bérletvásárlásra.
Sőt! Aki 2011. június 15-ig megvásárolja bérletét, az a 3 bábelőadás mellett egy 4. meglepetés-produkciót is láthat.
A 3 előadást tartalmazó bérlet ára 2500.- Ft.
A játékos bérletajánlónk (mely minden ovisnak és kisiskolásnak jár) nem azonos a bérletszelvénnyel. Ez utóbbit a bábszínházi befizetéskor kapják kézhez a pedagógusok.
 
Leendő kiscsoportos óvodások és elsősök bérletvásárlása:
Nem szeretnénk ha a leendő kiscsoportosok lemaradnánk erről a lehetőségről. Ezért ha az óvodai csoportok 2011. június 15-ig megvásárolják a bérletet, a később csatlakozó kicsik is - akik szeptember elején fizetik be a bérlet árát - részesülnek a plusz előadásban. 
Leendő elsősök szülei bérletajánlónkat a májusi szülői értekezleten kapják kézhez. Nekik 2011. június 15-ig kell befizetni a bérlet árát.
 
Az előadásokról:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CSILLAGVITÉZ (iskolás bérlet)
Sütő András meséje csupa játék, csupa ragyogás, de a játék s a ragyogás is az emberi létezés kérdéseiről beszél a gyerekek számára átélhető, végigizgulható módon. A fantázia, a mesemotívumok végtelen gazdagsága élteti a bábjátékot. Szent Péter mellett az Ördög, a Halál, sőt az Isten is megjelenik a történetben, hogy hol megküzdjenek a főhőssel, Csillagvitézzel, hol segítsék őt. A vásári bábjáték hagyományai keverednek a népmesék csodás elemeivel és mesei igazságszolgáltatásával. A mesejáték ízes erdélyi nyelvezeten szólal meg, amelyben a régi meseízek és fordulatok maivá frissülnek. 
 
BAKTÜTTYÖS - vasi mende-mondák (óvodás és iskolás bérlet)
A mende-mondázás, a mesélés örökítette meg számunkra a parasztemberek szeretetét a táj iránt, ahol éltek. Kincset rejtő hegyek, tündér lakta források, csuda képességű garabonciások, megrontó boszorkányok elevenednek meg a vasi emberek meséiben. Bábjátékunk ezekből a történetekből mesél el néhányat.
 
NEM AKAROK TÖBBÉ BOSZORKÁNY LENNI! - a kecskeméti Tintaló Társulás vendégjátéka (óvodás bérlet)
Furinka a légynek sem tud ártani. Pedig Furinkától mindenki azt várja, hogy ártson: légynek, cicának, legénynek. Mert Furinka: boszorkány. Csakhogy Furinka nem akar boszorkány lenni. Aki nem akar boszorkány lenni, az nem varázsolhat magának uzsonnára zsíroskenyeret, következésképpen: dolgoznia kell. Furinka nem fél a munkától, bármit elvállal: takarít, levelet kézbesít, fest és mázol. Azaz takarítana, levelet kézbesítene, festene és mázolna, ha hűséges seprűje hűségével meg nem nehezítené Furinka életét...
 
A FARKAS ÉS A KECSKEGIDÁK (óvodás és iskolás bérlet)
Három gida egyedül marad otthon: kecskemamának dolgoznia kell. De a sötét erdőből előbukkan egy gonosz és éhes látogató, aki feltűnően érdeklődik a kecskegidák iránt, és nagyon szeretné, ha a kicsik beengednék.
Az idegen hatalmas, erős, és nagyon elszánt. Legyőzheti három kis testvér? Elég-e az ártatlanság, a furfang és az óvatosság, a düh és a pusztító farkasétvágy ellenében?
Régi mese, új feldolgozásban a Mesebolt Bábszínházban.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: bérlet 2011 ősz tintaló társulás csillagvitéz baktüttyös nem akarok többé boszorkány lenni a farkas és a kecskegidák

A bejegyzés trackback címe:

https://meseboltbabszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr742928018

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Búth Emília | A KIRÁLYLÁNY GYÖNGYE 2011.05.25. 09:43:17

 Miért sír a király lánya?Toporzékol, könnye gördül,mert a gyöngyén sárga hasú,szakadt szájú, vén varangy ül. Kormos a mély, szeme rút,törött zsebtükör a kút,ahogy bámul.Visszabámul. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása