HTML

Mesebolt Bábszínház

Honlap: www.meseboltbabszinhaz.hu Cím: H-9700 Szombathely, Ady tér 5. (MMIK - I. emelet) Tel.: +3694501728 Fax: +3694501729 E-mail: meseboltbabszinhaz@gmail.com mesebolt@enternet.hu info@meseboltbabszinhaz.hu Adószám: 15573492-2-18

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Linkblog

A MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ BÉRLETEI | 2012. ősz

2012.09.05. 09:36 meseboltbabszinhaz

Az őszi bérleti sorozatunkkal folytatni kívánjuk a Mesebolt Bábszínház hagyományait, miszerint: sokszínű kínálattal szeretnénk segíteni, támogatni az oktató-nevelő munkát. Ennek érdekében az év végi pedagógustalálkozón elhangzott, s az év közben hozzánk érkező segítő szándékú véleményük alapján módosítottuk előzetes bérleti felhívásunkat. Ezekben megfogalmazódott az a vélemény, hogy minden évben találkozhassanak nézőink klasszikus mesék feldolgozásaival. Ez alapján választottuk ki A rút kiskacsa történetét. Korábban nagy sikerrel játszottuk az egész Európában elismert és kedvelt német szerző Paul Maar darabjait (Hoppláda, Tessék engem megmenteni!). Sikerült megszereznünk egy újabb művének (Felbukkan egy szombóc) előadási jogát, így a magyarországi ősbemutató Szombathelyen lehet.

Bátran állíthatjuk, ezekkel a cserékkel nem okozunk csalódást nézőinknek.

Fontosnak tartottuk azt is, hogy ne növeljük a családok amúgy is jelentős anyagi terheit. Ezért – bár költségeink növekedtek – nem  emelkedett a bérlet ára.

Lehetőségként felajánljuk, hogy bérletes nézőink csoportos látogatás esetén bérletszünetes előadásainkra kedvezményes belépőjeggyel juthatnak be.

a)      MESEBOLT BÉRLET - Őszi bérletvásárlás

Ha a tanév végéig nem éltek a bérletvásárlási lehetőséggel, úgy természetesen van mód nyár végi/őszi eleji jelentkezésre, ill. bérletvásárlásra is.

Ekkor a jelentkezési határidő: 2012. szeptember 14. péntek
Befizetési határidő: 2012. október 15. hétfő
A 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára változatlanul: 2500.- Ft

 

b)      EGYSZER VOLT BÉRLET – Őszi bérletvásárlás

Terveink között szerepel az utóbbi színházi évadok sikeres kistermi előadásainak életben tartása – mindez most már bérleti keretek között is. Kamaratermünkben hat előadásunkból választhat hármat a leendő bérletes csoport/osztály, tehát szabad kezet kap bérletének kialakításában.

Az előadások, melyekből az EGYSZER VOLT BÉRLET összeállítható:

Szász Ilona: A vitéz szabólegény
Paul Maar: Tessék engem megmenteni!
Hanna Januszewska: A gyáva kistigris
Baktüttyös - vasi mende-mondák
Paul Maar: Hoppláda
Kormos István: Az égigérő fa

A jelentkezési határidő: 2012. szeptember 14. péntek
Befizetési határidő: 2012. október 15. hétfő
A 3 előadást tartalmazó féléves bérlet ára: 2500.- Ft

Összegezve:
a)      Jelentkezés 2012. szeptember 14-ig + befizetés 2012. október 15-ig =        3 bábelőadás
b)      Jelentkezés 2012. szeptember 14-ig + befizetés 2012. október 15-ig =        3 bábelőadás

Pár szóban az új előadásainkról…

PAUL MAAR: FELBUKKAN EGY SZOMBÓC (r.: Kuthy Ágnes | bemutató: október 7. | színházterem)

Hát igen. Ez jellemző a szombócra! Felbukkan a semmiből, és fenekestül felforgat mindent. Most például egy bizonyos Zsebfeles úr életét. És tudjátok, mi a legérdekesebb? Hogy Zsebfeles ezt csöppet sem bánja, sőt! Mert élete – az a bizonyos régi, szombóctalan – annyira szürke és unalmas volt, hogy csak na. Annyira szürke és érdektelen, hogy maga sem vette észre. Legfőbb ideje volt, hogy arra járjon egy virgonc szombóc, és pompásan kiszínezze. Még mindig nem tudjátok, mi fán terem a szombóc? Sebaj. Azelőtt Zsebfeles sem tudta, mostanra mégis úgy a szívéhez nőtt, hogy… De elöljáróban legyen elég ennyi, ti sem szeretitek, ha a titkaitokat kifecsegik.

A RÚT KISKACSA (r.: Veres András | bemutató: november | kamaraterem)

Ha valami (vagy valaki) tetszik nekünk, ránézünk, és egyszeriben, - nem is tudjuk, miért -, jókedvünk lesz tőle, átmelegszik a szívünk, és úgy érezzük, még sokáig lenne jó így nézni, nézni.

Hősünkre senki nem néz szívesen.
Hősünkről nem is igen tudni, miféle szerzet.
Hősünknek sehol sincs maradása. 

Hősünk tehát vándorol.

Keresi a helyét.
Keresi a szépet. 
Keres valakit, aki őszinte örömmel tudna ránézni.

GALUSKA LÁSZLÓ PÁL: MADARAK VOLTUNK (r.: Kovács Géza | bemutató: december | színházterem/kamaraterem)

Szereplőink úton vannak, hazafelé tartó, de haza sosem érő úton. Találkoznak egy sosem lesz, valóságon túli, valóságon inneni pislákoló lámpású kereszteződésben. Mesék indulnak: az otthonról, az ünnepekről, a faluba érkező cirkuszról, ahová nagy kaland volt belesni a sátorponyva résén, a gonosz özvegyasszonyról, aki megpróbálta rásózni csúnya lányát a legmódosabb legényre, az asszonyról, aki befogta  az ördögöt szántani, s az öregemberről és a bátor csacsijáról.

A kiscsoportosokra is gondolunk…

Bábszínházunk szeptember 21-én mutatja be 4. pöttöm színházi előadását, Ti-Ti-Tá – játék a ritmussal címmel. Noha csecsemőszínházi előadásainkat elsősorban a bölcsődés korosztálynak játsszuk, azt tapasztaltuk, hogy a kiscsoportos óvodások is körében is népszerűek ezek az előadások, mesék.
Sok óvodának megoldhatatlan e korosztállyal a bábszínházba eljárni/eljutni. Viszont pöttöm színházi előadásaink egy óvodai csoportszobában is remekül eljátszhatók, hiszen nem igényelnek színházi körülményeket. A mesék hossza rendszerint 25 perc körüli, amit közös játék követ.

Pöttöm színházi előadásaink:
Kerekecske-gombocska
Irgünc-burgunc - esti hancúr-játék a Naőőal és a Holddal
A kíváncsi kiscsikó - játék a hangokkal, mozgással, ritmusokkal
Ti-Ti-Tá - játék a ritmussal


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meseboltbabszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr44756253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása