HTML

Mesebolt Bábszínház

Honlap: www.meseboltbabszinhaz.hu Cím: H-9700 Szombathely, Ady tér 5. (MMIK - I. emelet) Tel.: +3694501728 Fax: +3694501729 E-mail: meseboltbabszinhaz@gmail.com mesebolt@enternet.hu info@meseboltbabszinhaz.hu Adószám: 15573492-2-18

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

Mesebolti évadkezdés

2012.08.28. 15:21 meseboltbabszinhaz

Bár társulatunk nyáron is sok helyen vendégszerepelt az ország határain belül és kívül, így az elmúlt hónapok sem csak a pihenésről és a feltöltődésről szóltak, a nyár végi karneváli Csillagvitéz előadásunk után egy nappal  útjára  indíttottuk a 2012/2013-as évadot. Különleges ez az alkalom, hiszen ez az első olyan évad, melyet a társulat Szombathely Megyei Jogú Város intézményeként kezdhet el. Évadnyitó társulati ülésünket augusztus 27-én tartottuk melyen vendégünkként köszönthettük fenntartónk képviselőit: Lazáry Viktor alpolgármestert, Sági József bizottsági elnököt és Czenki Zsuzsa irodavezetőt.

Színészeink között új névvel is találkozhatnak nézőink: Kőmíves Csongort (aki a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színháztól érkezett) terveink szerint már az évadnyitó Fő téri rendezvényünkön megismerheti közönségünk is!

Az évad új csecsemőszínházi előadásunk próbáival kezdődik: TI-TI TÁ - hol lakik a zene? címmel. Ezt az előadást októbertől Szombathely bölcsődéiben játsszuk a legkisebbeknek. Az előadás rendezője bábszínházunk alapító-igazgatója H. Nagy Katalin, alkotótársa Rumi László.

3 előadásból álló féléves Mesebolt Bérletünk nyitó előadását Kuthy Ágnes rendezi Paul Maar Felbukkan egy szombóc c. meseregényéből. Az előadás tervezője Mátravölgyi Ákos, dramaturgja Upor László, írója Solt Róbert, zenéjét Teszárek Csaba szerezte.

Igazi klasszikussal folytatjuk bérletsorunkat: Veres András nyár végi felnőtteknek szóló utcaszínházi moralitásjátéka (Akárki) után A rút kiskacsát rendezi nálunk - immáron óvodásoknak, kisiskolásoknak. A darab tervezői Sipos Kati és Rumi Zsófi, írója Kolozsi Angéla.

A félévet Galuska László Pál: Madarak voltunk c. meséjével zárjuk, melyet Kovács Géza állít színpadra. Tervezője Boráros Szilárd.

Az évad második felében vendégrendezőként dolgozik nálunk Schneider Jankó a "Plázs - hurrá nyaralunk" c. előadással. Fige Attila a Színház- és Fimművészeti Egyetem végzős hallgatója egy Pinokkió-adaptációt állít színpadra, és az évad zárásaként szakrális játéksorozatunk befejező részéhez, a passiójátékhoz érkezünk, melynek rendezője Ondrej Spišák, a Nyitrai Bábszínház igazgatója.

Szeptember 16-án vasárnap délután tartjuk hagyományos HANG-TÉR-KÉP családi évadnyitónkat, melynek helyszíne ez alkalommal is Szombathely Fő tere. Műsoron lesz többek között A vitéz szabólegény, A kíváncsi kiscsikó, A három kismalac (a Ziránó Színház vendégjátéka), és a nap zárásaként felnőtteknek szóló utcaszínházi előadásunk, az Akárki - moralitásjáték.

Szeptember végén állandó alkotótársunk, Boráros Szilárd tervező munkáiból nyílik kiállítás Besztercebányán, melyen több előadásunk bábjai, kellékei is szereplnek (A legkisebb boszorkány, Suttogó Füzesek - cigány legenda, János vitéz (52), Csillagvitéz).

Szólj hozzá!

Címkék: akárki csillagvitéz moralitásjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://meseboltbabszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr884737448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása